Jelölteknek

Jelölt- és listaállításhoz szükséges nyomtatványok a www.valasztas.hu  -ra mutató linken elérhető.

A választás kitűzését követően a www.valasztas.hu  -ra mutató linken talál a jelölteknek szóló határidőkről tájékoztatást.

A megbízott választási bizottsági tag bejelentésére szolgáló nyomtatványok a www.valasztas.hu -ra mutató linken található

2024.05.06-án Bajóti Helyi Választási Bizottság által megtartott polgármester- és képviselő jelöltek sorrendjének sorsolási eredményei:

26/2024 (V.06.) számú HVB határozat

Bajót Község Helyi Választási Bizottsága a helyi önkormányzati képviselőjelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét az alábbiakban állapítja meg.

  1. Kosztin Arnold
  2. Szabó József
  3. Malagurszki György Márk
  4. Csaholczi Tamás
  5. Katona Gerda
  6. Bognár Gábor
  7. Fehér-Czégeni Ildikó
  8. Paul Zoltánné
  9. Rétfalvi Orsolya Katalin
  10. Gagyiné Páldi Hajnalka
  11. Janosütz József
  12. Rácz-Galba Alexandra
  13. Dakó Dávid
  14. Dózsa György Dániel
  15. Juhászné Jung Krisztina
  16. Török Róbert

27/2024 (V.06.) számú HVB határozat

Bajót Község Helyi Választási Bizottsága a polgármesterjelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét az alábbiakban állapítja meg.

1.Török Róbert

2.Tóth Zoltán

28/2024 (V.06.) számú HVB határozat

Bajót Község Helyi Választási Bizottsága a roma nemzetiségi képviselőjelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét az alábbiakban állapítja meg.

  1. Lakatos Szilvia
  2. Bujka Natasa
  3. Kovács Katalin
  4. Kovács János
  5. Baranyi Attila

A Helyi Választási Bizottságba történő megbízás (delegálás) feltételei

A választási bizottság megbízott tagja az lehet, aki a helyi önkormányzati, illetve az EP-választáson jelöltként indulhat.

Összeférhetetlenség

A választási bizottságnak nem lehet megbízott tagja:

  • a köztársasági elnök
  • a háznagy,
  • képviselő,
  • alpolgármester,
  • jegyző,
  • másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja,
  • a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt, és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint
  • jelölt.

A választási bizottság megbízott tagja legkésőbb az eskütételét megelőzően írásban nyilatkozik arról, hogy vele szemben nem áll fenn összeférhetetlenség. A választási bizottság tagja, póttagja a vele szemben felmerült összeférhetetlenség tényét köteles haladéktalanul közölni a választási bizottság mellett működő választási iroda vezetőjével, továbbá bejelenteni a választási bizottság soron következő ülésén.

A megbízott tag bejelentése

Helyi Választási Bizottságba megbízott tagokat az illetékes választási bizottság elnökénél kell bejelenteni legkésőbb a szavazást megelőző 9. napon (május 31.) 16.00 óráig.

A bejelentésnek tartalmaznia kell

  • a megbízó nevét (jelölő szervezet esetén, annak képviselője nevét is),
  • a megbízott tag nevét és személyi azonosítóját, valamint
  • a választási bizottság megjelölését (ahová a megbízás szól).

A bejelentésnek kötött formája nincs, azt a megbízó jelölő szervezet maga alakítja, azzal, hogy a bejelentésnek tartalmaznia kell minden, a Ve. 30. § (3) bekezdése szerinti adatot. Leírtak okán tehát nincs jogszabályi akadálya annak, hogy a jelölő szervezet a bejelentését tömbösítve (pl.: táblázatos formában) tegye meg.

A felsoroltakon túl célszerű megadni a megbízott személy közvetlen elérhetőségeit is (e-mail és telefonszám), hogy a választási iroda felvehesse vele a kapcsolatot. A megbízásra szolgáló dokumentumot a jelölő szervezet képviselőjének alá kell írnia.

A megbízott tag bejelentésére szolgáló dokumentumot és a megbízott tag összeférhetetlenségi nyilatkozatát papír alapon eredetben vagy elektronikus aláírással hitelesítve e-mailben (jegyzo@bajot.hu) vagy e-papíron kell eljuttatni

  • HVB-be való megbízás esetén az illetékes Helyi Választási Irodához (2533. Bajót Kossuth Lajos utca 147 vagy 2524. Nagysáp Köztársaság tér 1) 8-16 óra között, legkésőbb 2024. május 31-e 16 óráig.

Elektronikus úton való benyújtása esetén a megbízó jelölő szervezet(ek) képviselőjének a megbízáson szereplő aláírását minősített elektronikus aláírással, fokozott biztonságú elektronikus aláírással vagy azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítési szolgáltatással hitelesítetten kell, hogy tartalmazza, azzal a kikötéssel, hogy az elektronikusan aláíró a jelölő szervezet képviseletére jogosult legyen. Az e-papíron keresztül való benyújtás esetén a mellékletként csatolt bejelentés hitelesítése is szükséges. Ugyanez a követelmény vonatkozik az elektronikus úton benyújtott összeférhetetlenségi nyilatkozatra is.

Dr Tarnóczy Tünde

HVI vezető