SKHU/1802/3.1/050 Határon átnyúló termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Bajót Község Önkormányzata ismét sikeresen pályázott, mely során most a „határon átnyúló termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése az „Újra felfedezett örökség! Foglalkoztatásfejlesztés a helyi termelők határokon átnyúló hálózata révén” pályázat (projektazonosító: SKHU/1802/3.1/050) kereténben nyert el, mintegy 73 555 eurót (árfolyamtól függően 320 ft/1 euró árfolyammal számolva 23 537 600 Ft-ot).

A pályázat keretében a művelődési ház melletti (549 hrsz-ú) területen kerül kialakításra egy piactér, épített, fedett színpaddal, pihenőpadokkal, közvilágítással. A piactéren térkőburkolat és füvesítés kerül még megvalósításra.

A helyi termelői piac kialakításával a cél a hazai és testvértelepülés gasztronomiai szokásainak, étkezéseinek, termelésének megismerése, helyi termékek piacának bővítése. Az ide látogató nemcsak gasztronomiai élményekkel, de kulturális értékekkel is gazdagodna. A vásárok ideje alatt a kiépítendő színpadon előadások szórakoztatnák a vásárlókat, mellyel megismernék egymás hagyományait, dalait is a testvértelepülés tagjai. Kiváló helyszínt adna a különféle Adventi- és kézműves vásároknak, kiállításoknak.

A kivitelezési munkálatokat a Bajót Község Önkormányzatának beszerzési szabályzata alapján kiválasztásra került Andruskó Építőipari és Szolgáltató Bt (székhely: 2541 Lábatlan Dózsa György út 108) végzi.

A vállalkozói szerződés: 2020.08.27-én lépett hatályba a kivitelezési munkálatokat pedig előre láthatóan 2020. október 27-éig kell a vállalkozónak befejeznie.

 

Üdvözlettel
Tóth Zoltán
polgármester

Piac projekt bemutatása

Projektzáró:

Meghívó Helyi termékek értékesítését szolgáló infrastruktúra fejlesztése – CB_Sales_2.0 záró ünnepség

Beszámoló

http://bajot.hu/2022/07/07/uj-hataron-atnyulo-piacok-az-ister-granum-regio-3-helyszinen/(megnyitás új fülön)

 

Csatolt fájlok