HIRDETMÉNY – a Településszerkezeti, a HÉSZ és a Szabályozási terv módosításáról

HIRDETMÉNY

a Településszerkezeti, a Helyi építési szabályzat és a Szabályozási terv Bajót 0103/2 hrsz-ú ingatlan és a vele egy tömbben lehatárolható 0103/2 hrsz-ú telkek területére vonatkozó módosításáról

 

Ezennel értesítem a Tisztelt lakosságot, illetve Partnereket, hogy Önkormányzatunk megindította a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) 36.§-ban foglalt teljes eljárás szabályai szerinti egyeztetési eljárást, a Településszerkezeti terv, a Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási terv módosításának Bajót 0103/2 hrsz-ú ingatlan és a vele egy tömbben lehatárolható 0103/2 hrsz-ú telkek területére vonatkozóan, valamint meghirdeti az ehhez szükséges 314/2012. Korm. rendelet 29/A.§ szerinti Partnerségi véleményezés időpontját.

A tervezett módosítás célja a 0103/1 hrsz-ú szántó művelési ágú telek, tervezett kertes művelési ágú, 8700 m2 nagyságú tervezett alrészletének Má-1 jelű általános mezőgazdasági övezetből Mk-1 jelű kertes mezőgazdasági övezetbe történő átsorolása annak érdekében, hogy a terület egy kisebb részének szántó művelési ágból gyümölcsös/kertes művelési ágba történő váltásával, a mezőgazdasági művelés megtartása mellett, a kertes övezetbe sorolt 8700 m2 nagyságú telekrész új Mk-1 övezeti besorolása eredményeként a gazdasági épület elhelyezése mellett lakóépület elhelyezése is lehetséges legyen.

Bajót Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 17/2022. (III.29.) határozatával (Melléklet-3) támogatta Bajót Község hatályos Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási tervének módosítását a Bajót külterület 0103/1 hrsz-ú, az Má jelű általános mezőgazdasági területként meghatározott 0103/1 hrsz-ú és a vele egy tömbben lehatárolható 0103/2 hrsz-ú telkek területére vonatkozóan.

Bajót Község Önkormányzata a 74/2022. (XI.29.) sz. határozatával úgy döntött a településrendezési eszközök jelen módosítása során nem tartja szükségesnek az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005.(I. 11.) Kormányrendelet szerinti környezeti vizsgálat lefolytatását, és környezeti értékelés elkészíttetését, mert a településrendezési eszközök módosítása következtében nem várható jelentős mértékű, kedvezőtlen környezeti hatás.

Jelen eljárással kapcsolatban Bajót Község Önkormányzatának 8/2017. (IV.28.) számú Partnerségi Rendelete 1.§ szerinti Partnerek a tárgyalásos eljárás végső szakmai véleményezési szakaszának kezdeményezése előtt a településrendezési eszközök (TRE) tervezett módosításával kapcsolatban javaslatot, észrevételt tehetnek, valamint véleményt nyilváníthatnak. (A Partnerségi Rendelet megtekinthető a www.bajot.hu honlapon.)

Észrevétellel, véleménnyel a Partnerségi Rendelet szerint az alábbi ún. Partnerek élhetnek: Bajót lakossága és a bajóti ingatlantulajdonosok; a település területén működő érdekképviseleti szervek és civil szervezetek; a település területén ingatlannal, székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek; valamint a település területén működő vallási közösségek.

 

A véleménynyilvánítás határideje:2022. december 9-től – 2023. január 9-ig.

Javaslatot, észrevételt tenni a megadott véleményezési határidőben, kizárólag a készülő, fent megjelölt HÉSZ módosítással kapcsolatban a polgármesterhez címzett, írásban (2533. Bajót Kossuth L. utca 147. címre) vagy a polgarmesterihiv@bajot.hu e-mail címre benyújtott, szövegszerű, indoklással ellátott észrevételben lehet.

A véleménynyilvánításra az Önkormányzat lakossági fórumot tart:

 

Időpont: 2022. december 9. 9.00 óra;

Helyszín: Bajót Polgármesteri Hivatal; 2533 Bajót, Kossuth u. 147.

 

Tisztelettel várjuk a közreműködni kívánók véleményét és részvételét!

 

Bajót, 2022. november 29.

…………………………

Tóth Zoltán

polgármester

Hirdetmény_helyi_építési_szabályzat Má_Mk övezet_módosításáról 2022 12

Posted in Hírek, Nincs kategorizálva.