További tájékoztatás az egészségügyi vészhelyzet kapcsán

Tisztelt Lakosság!

2020.03.14-én (a mai napon) Bajót Község Önkormányzat Polgármestere az alábbi döntéseket hozta
a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet kezelése céljából.

  1. 03.15-től (vasárnaptól) minden, a településre meghirdetett rendezvény ELMARAD a vészhelyzet visszavonásáig.
  2. A szociális étkeztetés folyamatosan üzemel, az ebéd kiszállítása zavartalanul működik.
  3. Az általános iskolás – korú gyermekek részére – előrecsomagolt, dobozos adagokban – abban az alábbi esetekben tudunk ebédet biztosítani ha:
  • a szülő maximum 9 óráig az Önkormányzatnál személyesen vagy Várvölgyi Mónikánál (Tel.: 06-30-318-5789) vagy Fekete Jánosnénál (Tel.: 06-30-449-4134) telefonon jelzi gyermeke ebédigényét.
  • az igény lejelentését követő naptól lehet az ebédet átvenni a Bajót Petőfi S. u. 6 sz. alatt található étkezdében (ÖNO épületében). Az ebédet előre csomagolt, lezárt dobozokban 11:30-13:00 között lehet személyesen átvenni.
  • Az ebédet az igény lejelentését követően mindaddig folyamatosan biztosítjuk, amíg a szülő nem mondja azt le.
  • Az igényelt, de át nem vett ebédeket a szülőnek ki kell fizetnie.
  • az ebédlemondás az igény megszűnése előtti nap 9 óráig kell jelezni a fent megadott telefonszámokon, ellenkező esetben a másnapi ebédet még ki kell fizetnie a szülőnek.
  • Kérjük, csak azoknak a gyermekeknek a szülei igényeljenek ebédet, akik más módon nem tudják megoldani az étkeztetést!
  1. A Bajóti Hétszínvirág Óvoda további intézkedésig korlátozottan a nyári nyitva tartás szerint működik. Csak azon szülők vihetik az óvodába gyermekeiket, akik dolgoznak és más módon nem tudják a gyermek felügyeletét megoldani. Kérjük azokat a szülőket, hogy, aki meg tudja oldani a gyermek felügyeletét, tartsa otthon óvodás korú gyermekét, a vészhelyzet feloldásáig.
  2. TISZTELETTEL KÉRJÜK AZ IDŐSEBB, VESZÉLYEZTETETT KOROSZTÁLYT, HOGY KERÜLJE A KÖZÖSSÉGET, LEHETŐSÉG SZERINT TARTÓZKODJON OTTHON.
  3. Kérjük, fokozottan, fegyelmezetten tartsuk be a Veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedéseket, figyeljünk embertársainkra!
  4. Amennyiben valaki segítségre szorul, hívja Tóth Zoltán polgármestert a 30 954-1471, vagy Dr Tarnóczy Tünde jegyzőt a 30 448-7845 -ös telefonszámon.
  5. Kérjük a lakosságot, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel:
    Bajót Község Önkormányzatának információs oldalát facebookon
    www.bajot.hu
    koronavirus.gov.hu
    oldalakat.

 

 

Tóth Zoltán sk.                                                                                                                   Dr Tarnóczy Tünde sk.

Polgármester                                                                                                                             jegyző

Posted in Hírdetmény, Hírek, Koronavírus, Tájékoztatás.