„Tisztítsuk meg az Országot!” Illegális hulladék lerakó felszámolása Bajót területén

Az Aranykalász Vadásztársaság egyedi támogatási igényt nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (Támogató), valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (Lebonyolító) által kezelt Projekt_bemutatasa_BajotZaro_sajtohir_Bajot„Tisztítsuk meg az Országot!” program keretében illegális hulladéklerakók felszámolására.

A Támogató 2022. április 11-én kelt támogatói okirata alapján Társaságunk bruttó 43 928 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a fent nevezett feladat ellátására.

Társaságunk a nevezett összegből a régi, használaton kívüli iskola épület melletti  területen  (belterület 916 hrsz) mindösszesen előreláthatólag  1 350 m3 illegálisan elhelyezett hulladékot kíván összegyűjteni.

Az előzetes becslések alapján a területen mintegy 1 300 m3 építési, bontási törmelék és 50 m3 vegyes hulladék található.

Az illegális hulladéklerakók felszámolását követően szeretnénk a területen fokozni a rendőri, polgárőri jelenlétet, hogy ezáltal a megtisztított helyszíneken hosszú évekig ne ismétlődhessen meg a hulladék felhalmozása.

A projekt sikeres megvalósítása érdekében egy professzionálisan erre szakosodott, hulladékgazdálkodással foglalkozó céget szerettünk volna megbízni a feladatok ellátásával, aki nem csupán a hulladéklerakó felszámolásáról gondoskodik, hanem az így elszállított hulladék kezelésével kapcsolatban is szakértelemmel rendelkezik. A hulladékgazdálkodó cég kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy olyan céget tudjunk kiválasztani, aki a szakmai feltételeken túl földrajzilag is kötődik településünkhöz, valamint a költséghatékonysági szempontokat szem előtt tartva a legkedvezőbb árat adja.

Társaságunk ezúton is szeretné megköszönni az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, hogy támogatásukkal hozzájárulnak településképünk javításához.

#tisztitsukmegazorszagot #tmop #innovaciosestechnologiaiminiszterium

Csatolt fájlok

Posted in Hírek, Pályázatok.