Új pályázatot írt ki a ”Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért” Alapítvány

Sajtóközlemény

 

Tárgy: Új pályázatot írt ki a ”Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért” Alapítvány
További információ: Agócs István, kuratórium elnöke – agocsistvan11@t-online.hu

Szeles Viktor, kuratóriumi titkár – szelesviktor@hotmail.com

Dátum: 2017. február 5.
Cím:

 

25 millióra pályázhatnak a civil szervezetek

25 millió forintra pályázhatnak a cementgyári mikrotérség civil szervezetei a Holcim térségfejlesztési alapítványának jóvoltából fejlesztési terveik megvalósításához.

 

A Holcim Hungária Zrt. egy alapítványt hozott létre, melynek célja, hogy a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás elveivel összhangban a Cementgyári Mikrotérség széleskörű fejlődését aktívan támogassa. Ennek köszönhetően 2011 és 2016 között az Alapítvány több mint 260 millió forinttal támogatta a térség civil szervezeteit, intézményeit, önkormányzatait. A cementgyári mikrotérségbe Bajót, Lábatlan, Mogyorósbánya, Neszmély, Nyergesújfalu, Süttő, Tát, Tokod, Tokodaltáró tartozik.

 

A 2017-es esztendőben ismét kiírta pályázatát az Alapítvány, melyre társadalmi szervezetek és a helyi önkormányzatok jelentkezését várják. A „Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért“ Alapítvány kuratóriumának döntése értelmében a civil szervezetek összesen 25 millió forintra pályázhatnak. Az idén az önkormányzatok már nem pályázhatnak, mert felhasználták az alapító okiratban részükre meghatározott keretösszeget“ – hangsúlyozta Agócs István kuratóriumi elnök, aki hozzátette: pályázni a helyi közlekedési-infrastruktúra fenntartására, köznevelés és közoktatás elősegítésére és javítására, kulturális örökségvédelemmel kapcsolatos tevékenységekre, környezetvédelemre, valamint sporttal kapcsolatos fejlesztésekre lehet.

A pályázatról további információ a www.holcimmikroterseg.hu honlapon található, illetve 30-520-97-36-os telefonszámon kérhető. A pályázatok beérkezési határideje 2017. március 31.,(péntek) 12 óra.

 

A ”Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért” Alapítványról

                                                                                   

Az Alapítványt a Holcim Hungária Zrt. hozta létre, melynek célja, hogy a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás elveivel összhangban a Cementgyári Mikrotérség széleskörű fejlődését, ezen belül különösen az euroatlanti integrációt, a természeti- és az épített környezet értékeinek megóvását, az intézményekben folyó oktatási-nevelési tevékenység színvonalának emelését, a társadalmi szervezetek tevékenységét, illetve a lakosság kulturális-hagyományőrző és szabadidős sporttevékenységét aktívan támogassa.

Az Alapítvány kuratóriumának elnöke Agócs István, elnökhelyettese Török István, Lábatlan korábbi polgármestere. A kuratóriumba helyet kapott Balogh Erzsébet, a lábatlani Arany János Általános Iskola korábbi igazgatója, Margl Gézáné Süttő alpolgármestere, Buzás Kelemen Bajót alpolgármestere, Kriszeg Csaba mogyorósbányai önkormányzati képviselő, valamint a Holcim Hungária Zrt. részéről Márta Irén korábbi kommunikációs igazgató. További információ az alapítványról a www.holcimmikroterseg.hu honlapon található

Posted in Egyéb pályázatok, Hírek, Pályázatok, Projektek.