Nyerges 40/20 Teljesítménytúra, Nyerges 40 Terepmaraton, Nyerges 20 Terep-félmaraton és In Diretta koncert

A Négy Égtáj SE az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezi a Nyerges 40/20 teljesítménytúrát. A gyalogtúra időpontja április negyedik szombatja, azaz április 26. Nevezés és rajt mindkét távon a nyergesújfalui horgásztavaknál lévő rajthelyen 7 órától 10 óráig lehetséges. A www.negyegtajse.hu honlapon előnevezési lehetőséget biztosítunk, melynek köszönhetően a lerövidül a helyszíni regisztráció folyamata. A nevezési díj a 20 km-es távon 400 Ft, a 40 km-es távon 600 Ft. Szintidők: a 20 km-es távon 7 óra; a 40 km-es távon 10 óra. Induláskor mindenki kézhez kapja az útleírást. A résztvevőknek minden ellenőrző ponton frissítőt biztosítunk (víz, csoki, gyümölcs, zsíros kenyér, ropi, nápolyi), ajánlott azonban mindenkinek némi ennivalót, innivalót magával hoznia. A távot szintidőn belül teljesítőket oklevéllel és kitűzővel, pizzaszelettel díjazzuk.

A felkészültebb túrázóknak lehetőségük van mindkét táv teljesítésére (20 km+40 km), melynek feltétele az, hogy a túrázó a rajtolási időtartamon belül (7:00-10:00) teljesítse a kisebbik távot és elrajtoljon a másikon. Természetesen a két távot teljesítőknek a díjazás is duplán jár!

A terepfutást kedvelőknek továbbá ajánljuk a Nyerges 40 Terepmaratont, melyet a 40 km-es távon a gyalogos táv mellett rendezünk meg. A szintidő 7 óra, a nevezési díj: 800 Ft, amelyet a rajthelyen lehet befizetni. Idén újdonságként meghirdetjük a Nyerges 20 Terep-félmaratont, melyet a 20 km-es táv mellett rendezünk meg. A szintidő 3 óra, a nevezési díj: 500 Ft. Mivel versenyről van szó, ezért mindkét távon tömegrajtoltatással indítjuk a túrázókat 7:30-kor és a szintidők alapján rangsoroljuk a célba érőket. Nemenként az első három célba érkezőt éremmel jutalmazzuk, ezen felül minden szintidőn belül teljesítőnek oklevelet, kitűzőt, pizzaszeletet biztosítunk. Az ellenőrző pontokon frissítőt biztosítunk (víz, izotóniás ital, gyümölcs, csoki, szőlőcukor, nápolyi…)

Mind az öt túratáv, túranem kiírása szerepel az országos ismeretségű Teljesítménytúrázók Társasága éves programtervében is. A teljesítménytúráról részletes információk, az egyesületünk honlapján, (www.negyegtajse.hu), illetve később a plakátokon találhatóak.

A Nyerges 40/20 Teljesítménytúra, a Nyerges 40 Terepmaraton és a Nyerges 20 Terep-félmaraton a neves Cartographia Kupa Teljesítménytúra Mozgalom fordulója. Részletek a www.cartographia.hu/cartographiakupa honlapon találhatóak.

A rajtoltatást kis mértékben egyszerűsítettük, valamint a 20 km-es táv állomásain megduplázzuk a pontőrök és a bélyegzők számát, így reményeink szerint a rajtolás és az állomásokon való áthaladás is gyorsabb lesz.

A Magyar Vöröskereszt Városi Szervezete 9 és 14 óra között a teljesítménytúrához kapcsolódóan véradást szervez, melynek helyszíne a labdarúgópálya.

A túra után, 21:00 órától minden érdeklődőt (nemcsak túrázót) szeretettel várunk az In Diretta zenekar ingyenes koncertjére, melynek helyszíne a túra rajthelye.

Minden természetbarátot, túrázni vágyót, véradót és bulizni vágyót szeretettel várunk.

A rendezvény fő támogatója: Nyergesújfalu Város Önkormányzata.

Négy Égtáj SE

Posted in Élet Bajóton, Hírek, Koncertek, Programok, Sport.